AMRAAM: Η Ισπανία αγοράζει 68 επιπλέον πυραύλους για τα Eurofighter, τα F-18 και τα συστήματα NASAMS

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά 68 πυραύλων αέρος – αέρος AIM-120C-8 AMRAAM για να εξοπλίσει τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, τα FA-18EF Hornet και το σύστημα αεράμυνας NASAMS.

Η αγορά, αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει 20 εκπαιδευτικούς πυραύλους και ένα πακέτο για την υποστήριξη και τη συντήρηση του όπλου.

«Η απόκτηση αυτών των πυραύλων θα επιτρέψει τη διατήρηση και την ενημέρωση των ελάχιστων αποθεμάτων εφεδρείας για τα αεροσκάφη και τα οπλικά συστήματα της ισπανικής Αεροπορικής και Διαστημικής Δύναμης και του ισπανικού Στρατού που χρησιμοποιούν αυτόν τον πύραυλο, διευκολύνοντας την εκπλήρωση των αποστολών και βελτιώνοντας τις δυνατότητές τους», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο.

Η Μαδρίτη ενέκρινε τον Νοέμβριο του 2022 την προμήθεια 92 πυραύλων AMRAAM AIM-120C-7 , σύμφωνα με το Infodefensa. Η διεθνής παραλλαγή AMRAAM αποτελεί μέρος του προγράμματος «Form, Fit, Function, Refresh» (F3R) της Raytheon, με ενημερωμένο λογισμικό και υλικό για βελτιωμένη απόδοση.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου