Αμυντική βιομηχανία: Ο Βίτσας μετά τον Πλακιωτάκη με τον ΣΕΚΠΥ

Μετά από τη ΝΔ και τον Γιάννη Πλακιωτάκη , ο ΣΕΚΠΥ κάλεσε τα μέλη του σε συνάντηση με τον τελευταίο ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Βίτσα.

Ο Βίτσας αν κι έμεινε ένα μήνα στο ΥΠΕΘΑ είχε κατορθώσει να αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από τους περισσότερους εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας. Ίσως γι΄ αυτό και στην πρόσκληση του ΣΕΚΠΥ ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι 30 εταιρειών. Πολλοί περισσότεροι απ΄ ότι πήγαν στην ενημέρωση του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην συνάντηση ο Δημήτρης Βίτσας ενημερώθηκε  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και άκουσε προτάσεις λύσεις ανάπτυξης και προοπτικής.
 
Ο κ. Βίτσας ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  και δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τα κύρια αιτήματα της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας που είναι:

•Η αξιοποίηση των Αντισταθμιστικών  Ωφελημάτων, με σκοπό την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη  της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και μέσω αυτής την κάλυψη, όπου είναι εφικτό, αναγκών των ΕΔ.
 
•Η  ανασυγκρότηση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών ώστε να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» επανεκκίνησης του συνόλου της Εγχώριας Αμυντικής. Βιομηχανίας
 
•Η τροποποίηση του  Ν.3978/2011 περί προμηθειών ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες προμηθειών των ΕΔ και συγχρόνως μέσω της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ) να αυξηθεί η εγχώρια συμμετοχή στις αμυντικές προμήθειες.
 
•Η  δημιουργία θεσμικού οργάνου συνεργασίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (Συμβούλιο Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας) .