Ανάπτυξη στο χώρο της Άμυνας αναβάλλεται – Και δεύτερη εταιρεία συμφερόντων ΗΠΑ αποχωρεί

Στο χώρο της Εθνικής Άμυνας είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει πολύ. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό θα συμβεί γιατί εμείς την…στήνουμε πάντα στο ραντεβού! 

Τα όσα αποκαλύψαμε για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τα 180 εκατομμύρια που η αμερικανική ΑΤΚ είναι έτοιμη να δώσει για παραγγελίες πυρομαχικών, αλλά δεν βρίσκει κανέναν να υπογράψει δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο χώρο της Άμυνας. Ή ακόμη χειρότερα ότι κάποιοι θέλουν για δικούς τους λόγους να την αφήσουν να “πεθάνει” τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με την αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert ελληνική εταιρεία αμερκανικών συμφερόντων που σχεδιάζει επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ ,προσπαθεί ένα ολόκληρο χρόνο να έρθει σε συνεννόηση με υπουργεία ,συμβούλους και γραφειοκράτες για να προχωρήσει στα σχέδιά της. Όπως φαίνεται δεν μπορεί να κερδίσει το τέρας γραφειοκρατίας και αναποφασιστικότητας και ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα .Το χειρότερο είναι ότι η επόμενη επιλογή της είναι γειτονική χώρα η οποία της προσφέρει πολλά προνόμια.

Στελέχη της λένε ότι ενώ αυτούς τους 12 μήνες έχουν πραγματικά χορτάσει συμφωνίες και διαβεβαιώσεις για ένα σχέδιο που εκτός από τα δικά τους κέρδη θα εξασφαλίσει και τη βιωσιμότητα “αμυντικής” ΔΕΚΟ με τεράστιες ζημιές ,κανείς δεν προχωρά σε αποφάσεις!

Οι επικεφαλής της εταιρείας που είναι έτοιμη για αποχώρηση δικαιολογούν την απόφασή τους ,υποστηρίζοντας ότι “στερέψαμε από δικαιολογίες σε επενδυτές και διεθνείς συνεργάτες μας για πράγματα που είναι αυτονόητα και υποτίθεται αποτελούν κεντρικούς στόχους του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών. Φαίνεται ότι δεν αρκούν αυτοί για να ληφθούν αποφάσεις”.

Συνεπώς όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον στον χώρο της Άμυνας, η ανάπτυξη αναβάλλεται για να μην πούμε ματαιώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΚΕ: Η συρρίκνωση ΕΑΣ αδυνατίζει την άμυνα της χώρας

 
«Ταφόπλακα» και στα ΕΑΣ ετοιμάζονται να βάλουν οι Ευρωπαίοι!

Ο Τσίπρας στα ΕΑΣ: «η τρόϊκα εσωτερικού εκτελεί την αμυντική βιομηχανία»