Ανατροπή με F/A-18 Super Hornet: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα προμηθευτεί 17 νέα μαχητικά αεροσκάφη

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε συμβόλαιο αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Boeing για την προμήθεια επιπλέον μαχητικών τύπου F/A-18 Super Hornet, αναθεωρώντας προηγούμενη απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας που προέβλεπε τον τερματισμό παραγωγής των συγκεκριμένων αεροσκαφών το 2025.

Η απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι η Boeing θα κατασκευάσει 10 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F/A-18F στην παρτίδα υπ’ αριθμόν 46, δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F/A-18F και πέντε F/A-18E στην παρτίδα υπ’ αριθμόν 47, ενώ ακόμα θα παράσχει ειδικό εξοπλισμό για την υλικοτεχνική υποστήριξή τους. Η παράδοση των Super Hornet στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2023, η Boeing ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την γραμμή παραγωγής μαχητικών αεροσκαφών τύπου F/A-18 το 2025, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίας, προκειμένου να στρέψει την προσοχή και τους πόρους της στην κατασκευή στρατιωτικών αεροσκαφών νέας γενιάς. Ωστόσο φαίνεται ότι οι επιχειρησιακές ανάγκες της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού του U.S Navy δεν επιτρέπουν στην Boeing να προχωρήσει στην αλλαγή στρατηγικής για τα επόμενα χρόνια έστω.

Φωτογραφία Reuters