Η αποκάλυψη του Onalert για τα Apache,η Δικαιοσύνη και η «ευρωπαϊκή υποκρισία»

Στις 6 Νοεμβρίου το Onalert, είχε πρώτο αποκαλύψει την υπόθεση της αγοράς των 12 ελικοπτέρων Apache το 2003, με swap από την Deutsche Bank το οποίο και αύξησε το κόστος κατά 70 εκατομμύρια δολάρια. Λίγες μέρες μετα τη περασμένη Κυριακή το θέμα απασχόλησε και την εφημερίδα Real News.

Χθες βράδυ έγινε ,γνωστό ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες ότι για την συγκεκριμένη προμήθεια καταβλήθηκε τίμημα κατά 70 εκατ. δολάρια μεγαλύτερο από το αρχικά προσδιορισμένο.

Είναι η μόνη αγορά που έγινε μ΄ αυτό το τρόπο; Όχι βέβαια. Την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη και ειδικά τη περίοδο που η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ , είχε πάρει διαστάσεις…”μεγάλης ιδέας”, το ζητούμενο ήταν να “πιάσουμε τα νούμερα” για να είμαστε εντός στόχων.

Απο την άλλη βέβαια οι “σύμμαχοι” και εταίροι ήθελαν να πουλήσουν όπλα. Όσα το δυνατόν περισσότερα. Και η μέθοδος των swap ήταν μεγάλη…εφεύρεση.

Κατά τ΄ άλλα τώρα οι “σύμμαχοι” και εταίροι ,μας κουνάνε το δάχτυλο και μας τραβάνε τ΄ αυτιά για το χρέος. Και πρώτοι απ΄ όλοι οι Γερμανοί! Που όπως προκύπτει και από την αγορά των Apache , πρωτοστατούσαν σ΄ αυτά τα “εξοπλιστικά” τρικ.

Η υποκρισία σ΄ όλο της το …μεγαλείο. Το κακό είναι ότι αυτή την υποκρισία την πληρώνουμε όλοι τώρα πολύ ακριβά. 

Και βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο το swap των Apache και άλλων πολλών προγραμμάτων. Το ερώτημα που πρέπει να ερευνηθεί και να απαντηθεί είναι ,γιατί σ΄ όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα της «χρυσής εποχής» από το 1996 έως το 2005, οι προκαταβολές που πληρώναμε ήταν τεράστιες! Τόσο τεράστιες που το ποσοστό εξόφλησης ήταν …μικρότερο. 

Με τα Apache  ενώ η σύμβαση του Αυγούστου 2003 προέβλεπε ότι δεν θα δινόταν  προκαταβολή, τρεις μήνες μετά τον Οκτώβριο του 2003 πληρώσαμε το 40% της αξίας των ελικοπτέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: «αμαζόνες» στα Apache! Γυναίκες έτοιμες να πετάξουν τα επιθετικά ελικόπτερα


Ένας πρίγκηπας…Απάτσι! ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση Apache στο Ιράκ.Συγκλονιστικό βίντεο