Apache: Η Ολλανδία παρέλαβε ακόμα δύο αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν δύο νέα και αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64E Apache στη βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας (RNAF), με αεροσκάφος τύπου C-17 Globemaster της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) όπως ακριβώς και στην περίπτωση των ελικοπτέρων τύπου Black Hawk στην Αλβανία.

Η προμήθεια των δύο Apache είναι μέρος ενός «πακέτου» στρατιωτικού εξοπλισμού συνολικής αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορά την παράδοση 28 αναβαθμισμένων ελικοπτέρων τύπου AH-64E στην έκδοση «V6», τα οποία διαθέτουν βελτιωμένους αισθητήρες, λογισμικά και δυνατότητες όπως ο έλεγχος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μέσω σταθμών εδάφους.

Η παράδοση του πρώτου αναβαθμισμένου ελικοπτέρου Apache στην Ολλανδία είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025. Οι Ολλανδοί έχουν ελικόπτερα τύπου Apache από το 1998, με τα επιθετικά ελικόπτερα αυτού του τύπου να υπηρετούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Με πληροφορίες από: Defense Post / Φωτογραφία U.S Army