Απίστευτη φάρσα αξιωματικού στην Ουκρανία: Ζήτησε βοήθεια από τους Ρώσους για ένα «κλεμμένο» τεθωρακισμένο άρμα μάχης [vid]

Είναι γνωστό ότι τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν χάσει σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης από τις καταστροφικές και αιματηρές μάχες που σημειώνονται για περίπου ενάμιση χρόνο στην Ουκρανία, ωστόσο αυτό δεν αποτρέπει μερικούς στρατιωτικούς από το να «ξεφεύγουν» με φάρσες από την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου με μερικές φάρσες, όπως έγινε πρόσφατα με έναν Ουκρανό αξιωματικό.

Ειδικότερα, ο Διοικητής του 2ου Μηχανοποιημένου Τάγματος της 54ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του Στρατού Ξηράς της Ουκρανίας, με χαρακτηριστικό κλήσης «Kochevnik» που σημαίνει «Νομάς» στα ελληνικά, πήρε τηλέφωνο τη Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης της ρωσικής εταιρείας «Uralvagonzavod», η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή, συντήρηση και υλικοτεχνική υποστήριξη αρμάτων μάχης προκειμένου να ζητήσει βοήθεια και πληροφορίες για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε ρωσικό τανκ τύπου T-72B3 που πήρε ως «λάφυρο πολέμου».

Μάλιστα, οι Ουκρανοί βιντεοσκόπησαν τη φάρσα και την ανήρτησαν στο Διαδίκτυο με την συνομιλία να προκαλεί γέλιο στον Ουκρανό αξιωματικό, που προσπαθεί να παραμείνει σοβαρός ώστε να μην τον καταλάβουν οι Ρώσοι. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Forbes, ο αξιωματικός πήρε τηλέφωνο και του απάντησε ένας Ρώσος υπάλληλος με το όνομα Αλεξάντερ Ανατολέβιτς.

Ο Ουκρανός διοικητής του ζήτησε συμβουλές για να επισκευάσει μια διαρροή λαδιών και κάποια προβλήματα του κινητήρα, με τον Ρώσο να δεσμεύεται ότι θα μεταφέρει την ανησυχία του στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και στη συνέχεια μετέφερε την γραμμή σε κάποιον υπεύθυνο της εταιρείας Uralvagonzavod, που παρότρυνε τον Ουκρανό αξιωματικό να επικοινωνήσουν μέσω WhatsApp.

Στο σημείο αυτό ο «Kochevnik» αποκάλυψε την στρατιωτική του ιδιότητα και βαθμό λέγοντας στους Ρώσους ότι: «Να φτιάχνετε καλύτερα τα άρματα μάχης ώστε όταν θα τα παίρνουμε ως τρόπαια, να μας είναι ευκολότερο να χρησιμοποιούμε. Δόξα στην Ουκρανία!».

Με πληροφορίες από: Defense Post / Forbes | Φωτογραφίες Reuters