Arleigh Burke: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκτήσει 9 νέα αντιτορπιλικά και εκσυγχρονίζει ακόμη 4

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρήγγειλε 9 νέα αντιτορπιλικά πλοία κλάσης Arleigh Burke (DDG 51) και ενέκρινε την παράταση της διάρκειας ζωής τεσσάρων ακόμη πλοίων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πενταγώνου, την περασμένη εβδομάδα, στο τμήμα Ingalls Shipbuilding του HII ανατέθηκε σύμβαση για την κατασκευή έξι αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke (DDG 51) και της General Dynamics Bath Iron Works για την κατασκευή τριών άλλων αντιτορπιλικών. Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν επιλογές για πρόσθετα πλοία μετά την παράδοση.

Τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke είναι πολύ ικανά πλοία πολλαπλών αποστολών και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στόλου επιφανείας των ΗΠΑ.

Όσον αφορά των εκσυγχρονισμό των τεσσάρων αντιτορπιλικών, το πρόγραμμα αφορά τα πλοία USS Mitscher (DDG 57) και Ramage (DDG 61) με έδρα τη Βιρτζίνια, καθώς και τα USS Benfold (DDG 65) και Milius (DDG 69) που βρίσκονται επί του παρόντος στη Yokosuka της Ιαπωνίας.

Οι επεκτάσεις επιτρέπουν στα πλοία να υπερβούν την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής των 35 ετών.

Τα τέσσερα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke θα λάβουν αναβαθμίσεις στα ναυτικά οπλικά συστήματα μάχης Aegis για να διασφαλίσουν την ικανότητα μάχης μέχρι την απόσυρσή τους.

Με πληροφορίες από: The Defense Post, Defence Blog