ARMA 8×8: O τουρκικός στρατός παρέλαβε μια τροποποιημένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος

Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε πρόσφατα μια τροποποιημένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος ARMA 8x8 της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Otokar.

ARMA

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε πρόσφατα μια τροποποιημένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος ARMA 8×8 της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Otokar.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τακτικά οχήματα 8×8 θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη του έργου ανίχνευσης ναρκών της χώρας. Για να καλύψει τις απαιτήσεις επιχειρήσεων αντιμετώπισης ναρκών, το ARMA έχει εξοπλιστεί με ένα νέο σύγχρονο σύστημα διείσδυσης εδάφους της Aselsan, το YENER (Modern Mine Detection System), για τον εντοπισμό εκρηκτικών και ναρκών. Έχουν επίσης τοποθετηθεί ανιχνευτές μετάλλων μπροστά και στα πλαϊνά του οχήματος για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η Otokar διατήρησε τα κύρια χαρακτηριστικά του οχήματος για να εξασφαλίσει το «υψηλότερο επίπεδο» ασφάλειας του προσωπικού κατά τον εντοπισμό, τη διάγνωση και την εξουδετέρων ναρκών ξηράς.

Το ARMA 8×8 όχημα της Otokar διαθέτει θωρακισμένο αμάξωμα που παρέχει στους επιβαίνοντες στρατιώτες αυξημένη βαλλιστική προστασία και προστασία από νάρκες. Με δυνατότητα αερομεταφοράς με ένα C-130, το ARMA μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες των στρατών σε σύγχρονες επιχειρήσεις μάχης και διατήρησης της ειρήνης οπουδήποτε στον κόσμο, όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

https://twitter.com/militarydefens/status/1734620273813725331

Οι διαθέσιμες διαμορφώσεις του οχήματος 8×8 περιλαμβάνουν τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, όχημα μάχης πεζικού, όχημα διοίκησης και ιατρικών μεταφορών.

Διαθέτει επίσης μια βελτιωμένη έκδοση, το ARMA II, η οποία διαθέτει αυξημένη προστασία, περισσότερο εσωτερικό χώρο και μεγαλύτερο πυργίσκο.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφίες Otokar

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νότια Κορέα θα εκπαιδεύσει μισό εκατομμύριο στρατιώτες στον χειρισμό drones για να αντιμετωπίσει την απειλή της Βόρειας Κορέας

Ο νοτιοκορεάτικος στρατός θα αποκτήσει 11.000 drones για εκπαιδευτικούς σκοπούς μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας τα 60.000 μέχρι το 2029