AT4: Ρώσος «στρατιωτικός αναλυτής» τραυματίζεται από το αντιαρματικό σύστημα και γίνεται «viral» [vid]

Ένα απίστευτο βίντεο έχει γίνει «viral» τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα από τους πιο γνωστούς φιλορώσους «στρατιωτικούς μπλόγκερς» ονόματι Αλεξέι Σμιρνόφ, που παρουσιάζει και αναλύει το περίφημο αντιαρματικό οπλικό σύστημα τύπου AT4, που κατασκευάζεται από την σουηδική εταιρεία Saab.

Σκοπός του βίντεο είναι η σύγκριση των ρωσικών RPG με δυτικής κατασκευής οπλικά συστήματα και εν προκειμένω του σουηδικού AT4, το οποίο είναι ένα φορητό, χαμηλού κόστους και αρκετά ελαφρύ αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα των 84 χιλιοστών ενώ μάλιστα αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και διαδεδομένα όπλα της κατηγορίας του, ενώ χρησιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό και από τον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο εναντίον των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.

Ωστόσο, ο «στρατιωτικός μπλόγκερ» δεν είχε διαβάσει το εγχειρίδιο χρήσης του αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος, αφού χτύπησε και τραυματίστηκε λόγω της ανάκρουσης από την εκτόξευση του βλήματος, καθώς δεν κρατούσε την χειρολαβή όπως προβλέπεται.

Βέβαια, ο ίδιος κατηγόρησε την κατασκευή και την λειτουργία του AT4, λέγοντας ότι το νατοϊκό όπλο είναι «σκ@@τα». Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς να κοροϊδεύουν τον Αλεξέι Σμιρνόφ και την προσπάθειά του να υποτιμήσει ένα όπλο, το οποίο πρόσφατα επέλεξε να αγοράσει ο γαλλικός Στρατός Ξηράς σε συμφωνία αξίας 24 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά συνολικά 4.226 αντιαρματικά τύπου AT4.