AUSA 2019: Με «ελληνικό χρώμα» η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας

Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας AUSA 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον από τις 14 έως 16 Οκτωβρίου. 

Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ) συμμετείχε με Εθνικό Περίπτερο, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) στο πλαίσιο εξωστρέφειας που αναπτύσσει το υπουργείο για τις ελληνικές εταιρίες αμυντικού υλικού.

Η ελληνική αντιπροσωπεία εκφράζει την ικανοποίησή της για την παρουσία της στην έκθεση και τις επαφές που πραγματοποίησε με εκπροσώπους ξένων αμυντικών βιομηχανιών. Το ελληνικό περίπτερο της AUSA 2019 επισκέφθηκαν Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων άλλων χωρών καθώς και επίσημες αντιπροσωπείες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες της ΕΑΒΙ.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Αντιναυάρχου ε.α Κυριάκου Κυριακίδη, με ομολόγους άλλων κρατών και εταιρειών, όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η χώρα μας συμμετείχε για έκτη συνεχόμενη χρονιά με εθνικό περίπτερο Διεθνή Έκθεση AUSA. Στη φετινή ελληνική παρουσία συμμετείχαν οι εταιρείες Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Theon Sensors, Alpha Systems, Systems Sunlight S.A., Theon Sensors, ενώ στο κοινό περίπτερο ΣΕΚΠΥ-ΕΕΛΕΑΑ συμμετείχαν οι AEL Joint Ventures, AEROSERVICES SA, ALTUS LSA, MILTECH SA και ROTA SA.