Αβραμόπουλος λέει όχι στον «αφανισμό της αμυντικής βιομηχανίας» αλλά στο ΥΠΟΙΚ θελουν λουκέτο

Πολλές καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις έλαβαν οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανίς εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν τελικά με 
τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και έλαβαν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για τα αιτήματά τους.

Απο το υπουργείο Οικονομικών το οποίο όπως όλα δείχνουν επιδιώκουν το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας δεν τους δέχτηκε κανείς.

Με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα, συναντήθηκε πριν από λίγο αντιπροσωπεία εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία, ο οποίος και τους διαβεβαίωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αλλάξει θέση για τη λειτουργία της. 

Να σημειωθεί ότι οι εκρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να παρέμβει ο πρωθυπουργός στα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και για ένα άλλο κρίσιμο θέμα που τους απασχολεί, αυτό της μισθοδοσίας τους, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες.


Ο Αβραμόπουλος πήρε θέση

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΠΥΡΚΑΛ αναχώρησαν για τη Βουλή, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα. Ορισμένοι εξ αυτών παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, ενώ ο κύριος όγκος των εργαζομένων κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους και με εκρόσωπο του Υπουργείου.  

«Οι αμυντικές βιομηχανίες, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να αφανιστούν», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με τον Βέλγο ομόλογό του, Πιέτερ ντε Κρεμ.

Εν τω μεταξύ, τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προκήρυξαν 24ωρη απεργία για αύριο, ενώ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια και αμέσως μετά θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. (Ακαδημίας 20).