OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Azab: Το νέο drone-καμικάζι της Τουρκίας που θυμίζει το ιρανικό Shahed-136 [pics,vid]

24/03/2023 - 16:16
Azab
Share on FacebookShare on Twitter

Η τουρκική εταιρεία Robit Technology παρουσίασε την περασμένη βδομάδα ένα νέο drone-καμικάζι μεγάλου βεληνεκούς, το Azab.

Ο διευθυντής προϊόντων της εταιρείας, Σελτσούκ Φιράτ, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι το νέο πυρομαχικό ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις πτητικές δοκιμές, ενώ τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιήσει και τις δοκιμές βολής. «Είμαστε έτοιμοι για παραγωγή», δήλωσε.

Το νέο drone, το οποίο έχει σχήμα δέλτα, θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, η μία με άνοιγμα φτερών 2 μέτρα και μία με άνοιγμα 1,5 μέτρο.

Yeni kamikaze İHA AZAB

Robit Teknoloji, delta kanat yapısına sahip çok maksatlı kamikaze Azab'ı geliştirip, uçuş testlerini gerçekleştirmiş.
T150 ve T200 olarak 2 versiyonu var.

Şirket yetkilisi saate 278 km hıza ulaşabildiğini ifade etmiş. Min 100 km den kontrol ediliyor.
/AA pic.twitter.com/fqoIDtUbXd

— ömer kara (@omerkra_) March 20, 2023

Το βάρος απογείωσης του είναι 55 κιλά και η μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου είναι 15 κιλά. Το Azab είναι συμβατό με διάφορα ωφέλιμα φορτία, όπως οβίδες πυροβολικού και πυρομαχικά RPG, ανέφερε η Daily Sabah, επικαλούμενη τον Φιράτ.

Η πλατφόρμα μπορεί να πετάξει έως και 500 χιλιόμετρα σε μέγιστο υψόμετρο 3.000 μέτρων. Η εταιρεία έχει αναπτύξει δύο ηλεκτρικούς καταπέλτες για τους δύο τύπους του Azab, διαστάσεων τριών και έξι μέτρων .  Η Robit αναπτύσσει επίσης ένα «σύστημα πυραύλων» για την εκτόξευση του drone από οχήματα.

Türkiye, gerek İHA, gerekse SİHA teknolojileri alanında dünyanın zirvesinde, ancak Kamikaze İHA alanında eksiğimiz vardı, bunuda AZAB giderecek, 500 km menzilli AZAB, terör yuvalarının korkulu rüyası olacak pic.twitter.com/CyJMzBUNfX

— Yavuz Kartal (@YavuzKartal03) March 22, 2023

Οι ομοιότητες και οι διαφορές με τα Shahed

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί παρατηρητές και αναλυτές, οι πρώτες φωτογραφίες του νέου τουρκικού drone εμφανίζουν μια τρομερή ομοιότητα με το ιρακινό drone Shahed-136 που η Ρωσία έχει αναπτύξει στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας.

Αν και το drone Azab πιστεύεται ότι έχει ομοιότητες με τα ιρανικά drones καμικάζι Shahed-Class, υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των δύο. Για παράδειγμα, το άνοιγμα των φτερών του Shahed-131 και του Shahed-136 είναι 2,2 μέτρα και 2,5 μέτρα, αντίστοιχα. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος των τουρκικών drones.

• Has high payload capacity, passed all flight tests successfully

• With its 124-mile communication range, destroys targets with GPS coordinates provided

Türkiye develops new 'Azab' kamikaze drone https://t.co/2xUbx64QKP pic.twitter.com/mEL11wzDZy

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) March 23, 2023

Επίσης, το βάρος της κεφαλής πιστεύεται ότι είναι 10-15 κιλά και 15-22 κιλά (σε ορισμένες εκτιμήσεις, μπορεί να είναι μέχρι 40-50 κιλά). Τα εκτιμώμενα βάρη απογείωσης κυμαίνονται από 135 κιλά έως 200 κιλά, πάνω από τριπλάσια από αυτά του Azab.

Επιπλέον, τα ιρανικά drones Shahed έχουν μέγιστη εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων σε σύγκριση με το μέγιστο 500 χιλιομέτρων των τουρκικών drones Azab.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times / The Defense Post

Tags: AZABDRONES ΚΑΜΙΚΑΖΙSHAHED-136ΙΡΑΝΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

F-16
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκική Πολεμική Αεροπορία: Οι φιλοδοξίες για 400 μαχητικά, τα παλιά F-16 και η ελληνική «απάντηση»

21/06/2025 - 12:16
MEKO
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εκσυγχρονισμός MEKO: Στα 290 εκατομμύρια ευρώ το τελικό κόστος – Έγκριση από το ΚΥΣΕΑ τις επόμενες ημέρες

21/06/2025 - 08:29
Rafale
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Το Rafale σας καλεί»: Το μήνυμα του Μακρόν στην Ευρώπη και οι εξελίξεις στο Paris Airshow

20/06/2025 - 14:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1941 η Γερμανία, η Ιταλία και η Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση

Ιράν: To Ισραήλ επιτίθεται στο μεγάλο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς – Εκρήξεις και στην Τεχεράνη

Ισραήλ: «Απετράπη ιρανική επίθεση εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Κύπρο»

ΟΗΕ: «Η Ουκρανία η πιο βαριά μολυσμένη χώρα με νάρκες και πυρομαχικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ιράν: «Δεν διαπραγματευόμαστε με τις ΗΠΑ όσο μας βομβαρδίζει το Ισραήλ – Θα δεχθούμε μία λύση όπως εκείνη του 2015»

Λιβύη: Και ο στρατάρχης Χαφτάρ ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης

NYT: «O Χαμενεΐ έχει ήδη ορίσει τους διαδόχους του στην ηγεσία του Ιράν σε περίπτωση δολοφονίας του από το Ισραήλ»

ΓΕΣ: Παραλαβή οχήματος για χρήση ως Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για την ΔΙΚΑΦΚΑ

Top News

Συγκλονίζει ο Έλληνας που «δραπέτευσε» από το Ιράν: «Δεν υπάρχουν καταφύγια, δεν είχαμε επικοινωνία με τον έξω κόσμο»

Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού – Έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν το Φόρντο

Χρήστος Μενιδιάτης: «Η Γλυκερία δεν πήγε στο Ισραήλ ως άλλη Σοφία Βέμπο να εμψυχώσει τους Εβραίους στρατιώτες»

Αντώνης Λουδάρος: «Ήμουν γκρινιάρης, τίποτα δεν ευχαριστιόμουν και πάντα έβλεπα μισοάδειο το ποτήρι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert