B-52: «Πάτησε» Ευρώπη για την άσκηση Astral Knight – ΦΩΤΟ

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το B-52 Stratofortress εισήλθε στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση Astral Knight 2019 που διεξάγεται στο Αβιάνο της Ιταλίας. Η αποστολή, απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Barksdale, στη Λουιζιάνα, και βρίσκεται σε στενή επαφή και επικοινωνία με τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ.

Η Astral Knight είναι μια άσκηση που διεξάγεται σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη και περιλαμβάνει πάνω από 900 αεροπόρους και υποστηρίζει τη συλλογική άμυνα και ασφάλεια των συμμάχων του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη άσκηση αεροπορίας και πυραυλικής άμυνας που επικεντρώνεται στη διεξαγωγή της υπεράσπισης του βασικού εδάφους. Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει συνδυασμό πτητικών λειτουργιών και σεναρίων με υποβοήθηση υπολογιστή.

Η συμμετοχή στρατηγικών βομβαρδισμών σε ασκήσεις όπως η Astral Knight καταδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους, αποτρέποντας τους αντιπάλους και ενισχύοντας την περιφερειακή ασφάλεια.

Το B-52 ανήκει στην 2η πτέρυγα βομβαρδιστικών στο Barksdale AFB.

Επίσης, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και των ιταλικών Πολεμικών Αεροποριών που αποτελούνται από F-35 Lightning ΙΙs, F-16 Fighting Falcons, B-52 Stratofortress και KC-135 Stratotanker, πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από την Αδριατική Θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης Astral Knight 2019.

Πηγή: Defence-Blog