Barak MX: Ισραηλινοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από τις κορβέτες Saar αναχαιτίζουν πυραύλους cruise [vid]

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή ενός πυραύλου αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς του συστήματος Barak MX, εναντίον ενός «προηγμένου» πυραύλου cruise, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ο πύραυλος LRAD, μέρος του αμυντικού συστήματος Barak MX, αναπτύσσεται από την Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI) και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας.

Στη δοκιμή αυτή, η κορβέτα κλάσης Sa’ar, INS Magen, εκτόξευσε τον πύραυλο αφού εντόπισε έναν «στόχο που έμοιαζε με προηγμένο πύραυλο cruise» και τον κατέστρεψε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις δήλωσαν ότι ο πύραυλος είναι ικανός να αποτρέψει δεκάδες εναέριες απειλές, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, UAV, πυραύλων cruise, μη κατευθυνόμενων ρουκετών και πυραύλων εδάφους-θαλάσσης.

«Το σύστημα αποτελεί ένα σημαντικό στρώμα στις δυνατότητες αεράμυνας του Πολεμικού Ναυτικού, για την επίτευξη ναυτικής υπεροχής και τον στόχο του Ισραηλινού Στρατού να αντιμετωπίσει ποικίλες απειλές από τη θάλασσα και την ακτή», ανέφερε η ανακοίνωση του Στρατού.

Η δοκιμή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Barak MX έρχεται εβδομάδες μετά τις εντάσεις με την τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ, αφού η τελευταία έχει επαειλημμένα απειλήσει τις ισραηλινές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατηγορήθηκαν ότι έπληξαν ένα πετρελαιοφόρο ισραηλινής ιδιοκτησίας στα ανοικτά των ακτών του Ομάν με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Με πληροφορίες από: The Times of Israel