BATT UMG: Η Γερμανία θα αγοράσει δεκάδες ελαφριά θωρακισμένα οχήματα για να τα στείλει στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα αγοράσει δεκάδες ελαφριά θωρακισμένα οχήματα BATT UMG για να τα στείλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, το Βερολίνο σκέφτηκε να αγοράσει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Fuchs για την Ουκρανία από την αμυντική εταιρεία Rheinmetall, αλλά επέλεξε την προσφορά της Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG), καθώς η τιμή των τεθωρακισμένων οχημάτων τους ήταν πολύ χαμηλότερη.

Απαντώντας σε ερώτημα της BILD, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε: «Μετά την αξιολόγηση των διαθέσιμων προσφορών, η επιλογή είναι το προϊόν της εταιρείας FFG ως πιο οικονομική λύση, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη γρήγορα».

Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί 100 τέτοια οχήματα από τα τέλη του 2022.

Εκτός από το «BATT UMG», η εταιρεία με έδρα το Φλένσμπουργκ έλαβε κυβερνητική σύμβαση για την παράδοση οχημάτων Bv 206 στην Ουκρανία.

«Τα 64 οχήματα πολλαπλών χρήσεων για μεταφορά στρατευμάτων και υλικών προέρχονται από τα βιομηχανικά αποθέματα της FFG και έχουν τεθεί σε κατάσταση λειτουργίας για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Μερικά από τα οχήματα προέρχονται από πρώην μετοχές της Bundeswehr», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας στην BILD.

Πηγή: Defence Blog