Belharra – Τσίπρας: Θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία για τις φρεγάτες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για δεύτερη μέρα στη ΔΕΘ, όπου παρέθεσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale και αλλά και στις φρεγάτες Belharra του Πολεμικού Ναυτικού.

Όταν ερωτήθηκε συγκεκριμένα για το αν συμφωνεί με τους αμυντικούς εξοπλισμούς, είπε: «Είναι αναγκαία η ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, γι’ αυτό και ψηφίσαμε κάποιες από τις αγορές, όπως τα πρώτα Rafale και τις φρεγάτες Belharra, ενώ είμαστε επικριτικοί στα υπόλοιπα. Επίσης είμαστε επικριτικοί στο ότι η κυβέρνηση κάνει εξοπλισμούς χωρίς πρόβλεψη για ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας. Θα δώσουμε 14 δισ. για εξοπλισμούς και ούτε μία βίδα δεν θα μπει στην ελληνική βιομηχανία. Το θεωρώ αδιανόητο».

«Η κριτική μας έχει δύο άξονες: Ο πρώτος είναι ότι δεν μπορείς να βασίζεσαι μονόπλευρα στην ενίσχυση των εξοπλισμών και ο δεύτερος ότι δεν μπορείς να κάνεις τέτοιους εξοπλισμούς χωρίς καμία πρόβλεψη για τη ελληνική βιομηχανία. Εμείς θα επαναδιαπραγματευτούμε συμβάσεις όπως η σύμβαση για τις φρεγάτες Belharra».

Με πληροφορίες από: Νewsit