BELTA: «Ουκρανικός πύραυλος από S-300 κατέπεσε στην Λευκορωσία» [pics]

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά το πρακτορείο ειδήσεων BELTA, ένας πύραυλος από αντιαεροπορικό σύστημα τύπου S-300 της Ουκρανίας κατέπεσε σε περιοχή της Λευκορωσίας μεταξύ 10:00 π.μ και 11:00 π.μ (τοπική ώρα) στην περιοχή Ιβανάβα στην διοικητική περιφέρεια του Μπρεστ.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο ενημερώθηκε αμέσως για το περιαστικό και κατόπιν εντολής του, προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας έχουν πάει στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εξετάζονται δύο βασικά σενάρια. Είτε ο πύραυλος κατέπεσε στην Λευκορωσία, όπως ακριβώς έγινε στην Πολωνία στα τέλη Νοεμβρίου είτε τα συστήματα αεράμυνας εντόπισαν και αναχαίτισαν το βλήμα με αποτέλεσμα αυτό το να καταλήξει σε λευκορωσικό έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι την είδηση αυτή μεταδίδουν και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμα, δημοσιεύτηκαν εικόνες, οι οποίες σύμφωνα με το BELTA είναι τα συντρίμμια από τον πύραυλο, ενώ οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τραυματισμένους ή νεκρούς αμάχους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρώτες εκτιμήσεις από πηγές πληροφόρησης στη Λευκορωσία κάνουν λόγο για δυσλειτουργικό ουκρανικό πύραυλο, που πιθανώς εκτοξεύτηκε κατά την διάρκεια αναχαίτισης των σημερινών «κυμάτων» των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην ουκρανική επικράτεια.

Φωτογραφία από Twitter