Boeing: Αυτό θα είναι το νέο λογισμικό της για την ΠΑ των ΗΠΑ

Ο αμερικανικός αεροδιαστημικός γίγαντας, Boeing, ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία την επέλεξε για να παράσχει λογισμικό σχεδιασμού όπλων (Weapon Planning Software).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Boeing, μέσω της θυγατρικής της Tapestry Solutions, έλαβε 10ετές συμβόλαιο από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για την παροχή λογισμικού Weapon Planning (WPS) για πολυάριθμες πλατφόρμες αεροσκαφών και όπλων που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και σύμμαχοί τους.

Το λογισμικό  είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους στρατιωτικούς να σχεδιάσουν κάθε λεπτομέρεια μιας αποστολής, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών, των απειλών και των σημείων εκτόξευσης  πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων.

Η ανάθεση, αξίας 259 εκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει την ανάπτυξη, την ενίσχυση και την υποστήριξη του WPS Suite που αποτελεί βασική συνιστώσα της αρχιτεκτονικής του Joint Mission Planning System (JMPS), που επιτρέπει τον συντονισμό και τις δυνατότητες ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των στρατιωτικών υπηρεσιών. Το WPS Suite υποστηρίζει  τις απαιτήσεις του JMPS που σχετίζονται με τον προγραμματισμό πυρομαχικών με καθοδήγηση ακριβείας για τα Α-10, Β-1, Β-2, Β-52, F-15, F-16, F- 35.

«Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ καθώς βοηθάμε στην εκπλήρωση των αναγκών προγραμματισμού της αποστολής τους με το WPS Suite», δήλωσε η Debbie Churchill, αντιπρόεδρος της Mission Products and Services, Solutions Tapestry. «Θα εξασφαλίσει στους πελάτες μας τα κρίσιμα δεδομένα που χρειάζονται για να για κάθε αποστολή με τη χρήση ταχύτερων, πιο ισχυρών και διαισθητικών δυνατοτήτων σχεδιασμού όπλων».

Η Tapestry, η οποία αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Boeing, διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στην ανάπτυξη λογισμικού για τον σχεδιασμό αποστολών σε στρατιωτικά αεροσκάφη, όπως τα F-15, F / A-18, F-22 και T-38. Όπως επίσης και λογισμικά για τα οπλικά συστήματα (weapons systems software) του πυραύλου Tomahawk και του προγράμματος κοινής άμεσης βομβιστικής επίθεσης της Boeing (Joint Direct Attack Munition).

Πηγή: Defence-Blog