Boxer: Η Γερμανία εξετάζει την απόκτηση αυστραλιανών τεθωρακισμένων οχημάτων

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς πολλών τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Boxer από την Αυστραλία σε μια πιθανή συμφωνία αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Australian Financial Review, το οποίο μάλιστα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι οι παραδόσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν το 2024.

Ακόμα, είναι πιθανό η Γερμανία να αποκτήσει μεγαλύτερο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Boxer από αυτά που βρίσκονται στο απόθεμα του βασιλικού Στρατού Ξηράς της Αυστραλίας.  Σημειώνεται επίσης ότι ο Γερμανός πρέσβης στην Καμπέρα, Μάρκους Έντερερ, δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αυξήσει την ανάγκη πολλών χωρών να ενισχύσουν και να «γεμίσουν» τα αποθέματά τους σε στρατιωτικά μέσα, υλικό και εξοπλισμούς.

Αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος που το Βερολίνο έβαλε τα αυστραλιανά Boxer [στο στόχαστρο» υπό το φόντο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ειδικό ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι αποφάσεις για τις προμήθειες απορρέουν τώρα από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πρέσβης. Σε ό,τι αφορά τα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Boxer, έχουν σχεδιαστεί για να αναπτύσσονται και να επιχειρούν σε εμπόλεμες ζώνες  υψηλής έντασης.

Μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα την αποστολή όπως:

Διαθέτει σύστημα προστασία από νάρκες, έχει προηγμένα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να μην εντοπίζονται εύκολα από εχθρικά ραντάρ λόγω χαμηλής θερμικής υπογραφής, ενώ ως τεθωρακισμένο όχημα μάχης και ΤΟΜΑ για αποστολές ένοπλης αναγνώρισης, διαθέτει αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών και αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Rafael Spike LR2.

Δείτε σχετικό βίντεο: