BrahMos: Επιτυχημένη εκτόξευση από αντιτορπιλικό του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού [vid]

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Livemint στις 18 Φεβρουαρίου 2022, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε επιτυχώς μια ναυτική παραλλαγή του προηγμένου υπερηχητικού πυραύλου cruise BrahMos από το αντιτορπιλικό INS Visakhapatnam.

Το INS Visakhapatnam είναι το ηγετικό πλοίο και το πρώτο από τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Visakhapatnam. Το πλοίο, που τέθηκε σε λειτουργία στις 21 Νοεμβρίου 2021, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αντιτορπιλικά στην υπηρεσία του Ινδικού Ναυτικού. Το αντιτορπιλικό έχει μήκος 163 m, πλάτος 17,4 m και εκτόπισμα 7.400 τόνων και δικαιωματικά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά πολεμικά πλοία που έχουν κατασκευαστεί στην Ινδία.

Το BrahMos είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος cruise μεσαίου βεληνεκούς που μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχια, πλοία, αεροσκάφη ή πλατφόρμες ξηράς.

Ο πύραυλος BrahMos έχει εμβέλεια πτήσης έως και 290 km με υπερηχητική ταχύτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, διασφαλίζοντας χαμηλότερη διασπορά στόχων, ταχύτερο χρόνο εμπλοκής και αποφυγή αναχαίτισης από οποιοδήποτε γνωστό οπλικό σύστημα. Ο πύραυλος φέρει μια συμβατική κεφαλή βάρους 200 έως 300 κιλών.

Με πληροφορίες από: Navy Recognition