BrahMos: H Ινδία θέλει να πουλήσει πυραύλους cruise στη Ρωσία

Η ινδική εταιρεία BrahMos Aerospace δήλωσε ότι θέλει να πουλήσει τους πυραύλους cruise BrahMos στη Ρωσία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Onalert Newsroom
BrahMos

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ινδική εταιρεία BrahMos Aerospace δήλωσε ότι θέλει να πουλήσει τους πυραύλους cruise BrahMos στη Ρωσία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Atul Dinkar Rane.

Σε μια συνέντευξη στο The Week, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BrahMos Aerospace είπε ότι εξετάζουν συνεχώς τη Ρωσία ως αγορά για τους πυραύλους BrahMos.

«Βλέπουμε συνεχώς τη Ρωσία ως αγορά για τους BrahMos. Αν το είχαν αγοράσει τότε, θα είχαν πολλά πράγματα να χρησιμοποιήσουν στην παρούσα κατάσταση», είπε ο Rane στη συνέντευξή του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λέει ότι μετά το τέλος της συνεχιζόμενης κατάστασης στην Ευρώπη, η εταιρεία ενδέχεται να λάβει κάποιες παραγγελίες από τη Ρωσία, ειδικά για τον πύραυλο cruise.

Η BrahMos Aerospace, μια κοινοπραξία μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας, ανέπτυξε τον πύραυλο, τον οποίο αποκαλεί  «τον ταχύτερο υπερηχητικό πύραυλο cruise στον κόσμο». Ο πύραυλος χρησιμοποιείται από την Ινδία σε εκδόσεις που εκτοξεύονται από αέρα, έδαφος και θάλασσα. Το βεληνεκές του πυραύλου είναι μεταξύ 300 km και 500 km.

Επιπλέον, νωρίτερα τον Μάρτιο του 2022, ένας ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας του Πακιστάν είπε στο Reuters ότι ο πύραυλος έχει επίσης μια πιθανή παραλλαγή με πυρηνικά όπλα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι μια τέτοια έκδοση είναι αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο του ομίλου CSG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο Όμιλος CSG εξασφαλίζει συμφωνία-πλαίσιο ύψους 4,2 δισ. δολαρίων με τον Στρατό των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό εργοστασίων πυρομαχικών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό επτά εγκαταστάσεων πυρομαχικών του Στρατού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων παραγωγικών δυνατοτήτων

Εκτόξευση πυραύλου Pralay της Ινδίας
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Pralay: Επιτυχής δοκιμή για τον ινδικό βαλλιστικό πύραυλο – Στα 500 χιλιόμετρα η εμβέλεια

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιολόγησης από τον ινδικό στρατό πριν από την ένταξη του συστήματος σε υπηρεσία, όπως επιβεβαίωσε ο Ινδός υπουργός Άμυνας