C-130 και C-27: Επιτελείς του ΓΕΑ συζητούν με την «Pole Air Aviation Inc» τη συντήρηση των μεταγωγικών

Η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται επί του παρόντος σε δεινή θέση σε σχέση με την κατάσταση του στόλου των μεταγωγικών αεροσκαφών και με την διαθεσιμότητα των C-130 και C-27.

Αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΑ είχαν σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Pole Air Aviation Inc» Peter Papadatos (President and CEO) και James Cronin (Director of Customer Support and Contracts).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των υπηρεσιών που προσφέρει στον τομέα συντήρησης των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και C-27.

Το επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, συμπεριλαμβανομενων από την Βρετανία και την Αυστραλία, με θέμα συζήτησης την προμήθεια μεταγωγικών αεροσκαφών C-130J.

Το ζήτημα τέθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, όπου η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εισηγήθηκε την ανάθεση σε ισραηλινή εταιρία την αναβάθμιση τριών C-130 και την τεχνική υποστήριξη των υπολοίπων αεροσκαφών του στόλου.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Φεβρουαρίου το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας στην Τουρκία τη δεύτερη ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στη βάση του.