C-Dome: Επιτυχής δοκιμή του ναυτικού αντιαεροπορικού συστήματος στο Ισραήλ [vid]

Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή του ναυτικού αντιαεροπορικού συστήματος C-Dome από το πλοίο «INS Oz» , σηματοδοτώντας ένα «σημαντικό» ορόσημο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των νέων κορβετών κατηγορίας Sa’ar 6 Magen.

Η δοκιμή αναχαίτισης πραγματοποιήθηκε από το Ισραηλινό Ναυτικό, τον Ισραηλινό Οργανισμό Πυραυλικής Άμυνας (IMDO) του Υπουργείου Άμυνας και τη Rafael Advanced Defense Systems ως κύριο ανάδοχο του προγράμματος παραγωγής.

Η δοκιμή προσομοίωσε πραγματικές απειλές και περιλάμβανε την επιτυχή ανίχνευση και αναχαίτιση στόχων από το σύστημα σε δύσκολα σενάρια.

«Το σύστημα C-Dome εντόπισε επιδέξια τις απειλές και τις αναχαίτισε επιτυχώς εκτοξεύοντας τους αναχαιτιστές Iron Dome από τη θάλασσα», δήλωσε ο επικεφαλής του IMDO του Υπουργείου Άμυνας.

Το C-Dome είναι μια προηγμένη διαμόρφωση του συστήματος αεράμυνας Iron Dome και λειτουργεί από τις τέσσερις κορβέτες κλάσης Sa’ar 6 Magen που έχουν παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα πλοία κλάσης Sa’ar 6 θα φυλάσσουν τις στρατηγικές υποδομές της χώρας, όπως εξέδρες φυσικού αερίου, και θα προστατεύσουν τις εμπορικές ναυτιλιακές λωρίδες που αποφέρουν το 98% των εισαγωγών του Ισραήλ.

«Η λειτουργία του συστήματος αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των κορβετών», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι το C-Dome «αποτελεί σημαντική προσθήκη στις αμυντικές δυνατότητες του Ισραηλινού Ναυτικού σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της φύλαξης στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη διατήρηση της περιφερειακής θαλάσσιας υπεροχής του Κράτους του Ισραήλ».

Το Ισραήλ, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θάλασσα, βελτιώνει συνεχώς την τεχνολογία στα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας προκειμένου να επεκτείνει και να βελτιώσει τις δυνατότητες απόδοσης του συστήματος απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα απειλών.

Πηγή: Jerusalem Post