Caesar Kunikov: Η στιγμή που το ρωσικό αποβατικό πλοίο δέχεται επίθεση από ουκρανικά USV [vid]

Στις 14 Φεβρουαρίου 2024, ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφάνειας (USV) χτύπησαν το ρωσικό μεγάλο αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov κλάσης Ropucha, ανοιχτά της κατεχόμενης Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού στρατού διευκρίνισε ότι χρησιμοποίησε ουκρανικά ναυτικά drones τύπου Magura V5, για να πλήξει το πλοίο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Αλούπκα και ότι από τα πλήγματα προκλήθηκαν «τρεις σημαντικές οπές» στην αριστερή πλευρά του πλοίου και ότι στη συνέχεια το πλοίο «άρχισε να βυθίζεται».

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του καμία από τις δύο πλευρές, δείχνει τη στιγμή που τα ουκρανικά USV πλησιάζουν το ρωσικό πλοίο, με τους Ρώσους στρατιώτες να προσπαθούν να τα απωθήσουν. Στο βίντεο φαίνεται και μία από τις εκρήξεις.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) είχε επίσης δημοσιεύσεο αποκλειστικά πλάνα από την επιχείρηση των ουκρανικών ναυτικών δυνάμεων που χτύπησαν το ρωσικό μεγάλο αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov.

Tο Caesar Kunikov είχε συμμετάσχει στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γεωργία το 2008.