CENTCOM: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν χιλιάδες όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, που είχαν κατασχέσει από το Ιράν

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Ουκρανία φορητά όπλα και πυρομαχικά που κατασχέθηκαν ενώ μεταφέρονταν από τις ιρανικές δυνάμεις στους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (US CENTCOM).

Η μεταφορά έγινε καθώς η Ουκρανία υποφέρει από σημαντικές ελλείψεις σε πυρομαχικά και η στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς της συμμάχους καθυστερεί σημαντικά.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετέφερε πάνω από 5.000 AK-47, πολυβόλα, τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, RPG-7 και πάνω από 500.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», αναφέρεται στην ανάρτηση της CENTCOM στο Χ.

«Αυτά τα όπλα θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της εισβολής της Ρωσίας και είναι αρκετό υλικό για να εξοπλίσει μια ταξιαρχία», προστίθεται.

Τα όπλα και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν από τον Μάιο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2023 από τέσσερα «σκάφη χωρίς σημαία» καθώς μεταφέρονταν από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, υποστηρίζει η CENTCOM.

«Η υποστήριξη του Ιράν στις ένοπλες ομάδες απειλεί τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια, τις δυνάμεις μας, το διπλωματικό προσωπικό και τους πολίτες στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν», λένε οι αμερικανικές δυνάμεις της Μέσης Ανατολής.