CH-47F Chinook: Η Γερμανία ένα βήμα πριν την προμήθεια 60 νέων ελικοπτέρων

Η Υπηρεσία για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών έδωσε «το πράσινο φως» στην πώληση 60 ελικοπτέρων τύπου CH-47F Chinook και συναφούς εξοπλισμού αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γερμανία και πλέον το Κογκρέσο καλείται να δώσει την τελική έγκριση στο εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα.

Τα ελικόπτερα τύπου CH-47F Chinook της Boeing «κέρδισαν» τα ελικόπτερα τύπου CH-53K King Stallion της Sikorsky και πλέον η Γερμανία θα παραλάβει όχι μόνο προηγμένα ιπτάμενα μέσα αλλά και ένα «πακέτο» στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμών όπως κινητήρες, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και προστασίας που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη υλικοτεχνική υποστήριξη και συντήρηση του στόλου ελικοπτέρων.

Πρόσφατα αναφέραμε στο OnAlert, ότι αξιωματούχοι της Boeing υποστήριξαν ότι ακόμη και αν η Γερμανία και επιλέξει το CH-47, όπως και έγινε, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να υποστηριχθεί η γραμμή παραγωγής. «Η πώληση στη Γερμανία είναι μια »τεράστια βοήθεια», αλλά διατηρεί μόνο τη γραμμή παραγωγής στην Πενσυλβάνια, στο ελάχιστο ποσοστό διατήρησης», δήλωσε πρόσφατα υψηλόβαθμος στέλεχος της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει επίσης υπογράψει συμβόλαιο με την Αίγυπτο για την κατασκευή 12 επιπλέον Chinook και η Νότια Κορέα ενδιαφέρεται να αγοράσει 18 ελικόπτερα, τα οποία θα συμβάλουν στην κάλυψη του κενού, σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος των Chinook της Boeing. Υπενθυμίζεται ότι το 2022, η Γερμανία ανέθεσε στην Boeing το συμβόλαιο για την κατασκευή 60 ελικοπτέρων CH-47 Chinook.

Φωτογραφία αρχείου Reuters