Challenger 2: Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύεται να δώσει τα άρματα μάχης στο Κίεβο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ φέρεται να συμφώνησε να στείλει ίλη αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα να ανακαταλάβει εδάφη που έχει χάσει από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τέσσερα τεθωρακισμένα άρματα Challenger 2 του βρετανικού στρατού θα σταλούν άμεσα στην ανατολική Ευρώπη, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν άλλα οκτώ. Σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ The Sun, κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι ο Σούνακ θα ενημερώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα.

Η σχεδιαζόμενη κίνηση θα καταστήσει τη Βρετανία τη πρώτη Δυτική δύναμη που προμηθεύει τους Ουκρανούς με βαριά άρματα μάχης. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, Δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να ανακαταλάβει σημαντικά εδάφη από τη Ρωσία χωρίς να αυξήσει τη ισχύ της.

Το Challenger 2 είναι ένα άρμα μάχης που έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται σε άλλα άρματα μάχης και χρησιμοποιείται από τον βρετανικό στρατό από το 1994. Έχει αναπτυχθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και στο Ιράκ, σύμφωνα με τον βρετανικό στρατό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου