«Χαμός» στο Twitter με νέα πλάνα από ελληνικό Rafale με διακριτικά της ΠΑ [pics]

«Χαμός» στο Twitter προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες, καθώς δημοσιεύτηκαν νέα πλάνα από τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη 4++ γενιάς Dassault Rafale που αναμένεται να ενταχθούν σύντομα στις δυνάμεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους, όπως προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο της τρίτης δοκιμαστικής πτήσης του νέου αεροσκάφους τύπου Dassault Falcon 6X, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Istres στη νοτιοανατολική Γαλλία, ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» ένα μαχητικό αεροσκάφος κοντά στο υπόστεγο της βάσης, το οποίο είχε διακριτικά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγες μέρες μετά, οι φωτογραφίες αυτές κάνουν τον «γύρο του Διαδικτύου» ενώ όπως επισημαίνει ο ιστότοπος Cavok δεν είναι ευδιάκριτος ο σειριακός αριθμός του μαχητικού, ωστόσο μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για το ίδιο Rafale που είχε κάνει την εμφάνισή του στα τέλη Μαΐου, όταν είχε φωτογραφηθεί πάλι στην ίδια αεροπορική βάση, κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με «Το Βήμα» η λαμπρή τελετή για την παραλαβή του Rafale θα γίνει στις 21 Ιουλίου και θα αφορά την διθέσια έκδοση, ενώ θα φέρει όλο τον συμφωνημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό του, όπως τους πυραύλους Meteor. Αυτό πάντως δεν σημαίνει – όπως άλλωστε σας έχει ενημερώσει και το OnAlert – πως το πρώτο Rafale θα έρθει στην Τανάγρα στις 21 ή 22 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα στη Γαλλία, προκειμένου να εκπαιδευτούν στο μαχητικό αεροσκάφος και άλλοι Έλληνες πιλότοι.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης θα παραδίδεται ένα κάθε μήνα στην Πολεμική Αεροπορία. Και τότε τα Rafale θα έρθουν με Έλληνες πιλότους να προσγειωθούν στην Τανάγρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, η οποία τελευταίως έχει αναβαθμιστεί και με την ενεργοποίηση των Mirage 2000-5.

Με πληροφορίες από: Cavok / tovima | Φωτογραφία Twitter