Chinook: Παρουσίαση δυνατοτήτων της Elbit Systems στις εφαρμογές ηλεκτρονικού πολέμου για τα ελικόπτερα του Στρατού

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισεις των ελικοπτέρων CH-47 Chinook, η Αεροπορία Στρατού αναζητά τα κατάλληλα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας ELBIT SYSTEMS, σχετικά με τις δυνατότητές της στον τομέα της αναβάθμισης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εφαρμογών ηλεκτρονικού πολέμου του Ε/Π CH-47.

Τα Chinook του Στρατού Ξηράς έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών, αλλά και στους απεγκλωβισμούς πολιτών από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

Κάθε δυνατότητα αναβάθμισης συστημάτων και εκσυγχρονισμού εξετάζεται ενδελεχώς και κατά περίπτωση με κύριο γνώμονα τα δεδομένα του στόλου των αεροσκαφών (Α/Φ) και ελικοπτέρων (Ε/Π) και τη σχέση κόστους – οφέλους.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Chinook, έχουν δρομολογηθεί από το 2021 οι διαδικασίες μέσω της 4ης τροποποίησης της LOA GR-B-XOP, για την αντικατάσταση των κινητήρων των 9 παλαιότερων ελικοπτέρων τύπου Chinook CΗ-47D, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει το επίπεδο συντήρησης και την επιχειρησιακή ικανότητα των ελικοπτέρων και είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα «Εν Συνεχεία Υποστήριξης – Follow On Support (FOS)» συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων, σε συνεργασία με την αμερικανική πλευρά.

Φωτογραφία αρχείου Intime News