CVR(T): Ο ουκρανικός στρατός αποκτά 101 τεθωρακισμένα οχήματα μέσω crowdfunding [pics]

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκστρατεία από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Serhiy Prytula είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο διατέθηκε για την προμήθεια 101 βρετανικών τεθωρακισμένων οχημάτων CVR(T) που θα παραδοθούν στον ουκρανικό στρατό, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία του πολέμου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη παρτίδα 24 τεθωρακισμένων οχημάτων οχήματα τύπου Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked) έχει ήδη φτάσει στην Ουκρανία, αφού προηγουμένως τα CVR(T) είχαν επισκευαστεί και αναβαθμιστεί με σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας και οπλισμού.  Όπως ανέφερε το ουκρανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Twitter:

«Μεταφέρουμε αμέσως όλα τα τεθωρακισμένα οχήματα στη Διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών των 101 τεθωρακισμένων οχημάτων, υπάρχουν 8 παραλλαγές – μοντέλα».

 Αυτά, διαχωρίζονται ως εξής:

Σημειώνεται ότι η οικογένεια βρετανικών τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked), γνωστή και ως CVR(T) αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1960 για τις ανάγκες του βρετανικού βασιλικού Στρατού Ξηράς και χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να αναπτύσσονται γρήγορα, με ευελιξία και με αποτελεσματικότητα στο πεδίο επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σημαντικός αριθμός Ουκρανών στρατιωτών εκπαιδεύεται σε βρετανικό έδαφος για την εξοικείωση και την χρήση δυτικών οχημάτων και οπλικών συστημάτων, επομένως η προμήθεια των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων συνιστά πολύτιμη προσφορά στο οπλοστάσιο του ουκρανικού Στρατού.