ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τέλος με απόφαση των μελών της! Κίνηση συμβολική

Σε μια εντυπωσιακή και συμβολική κίνηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εκφράζονταν από την ΔΑΚΕ. Αποφάσισαν να διαλύσουν την συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ εντός των Ναυπηγείων! Στην θέση της δημιούργησαν την παράταξη Ενωμένοι Ανεξάρτητοι Εργαζόμενοι.

Τους λόγους τους εξηγούν στην τελευταία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά:

Συνάδελφοι, σας έχουμε επανειλημμένα αποδείξει ότι δρούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και του Ναυπηγείου. Εδώ και 2 χρόνια διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις στο Ναυπηγείο και την αντιμετώπιση των συναδέλφων μας από τη συγκυβέρνηση, καταθέσαμε τις κομματικές μας ταυτότητες. Δεν βγήκαμε ούτε να το ανακοινώσουμε ούτε να το υπερηφανευτούμε.
Αυτό που οι άλλοι δεν τολμούν ούτε να σκεφτούν εμείς το κάναμε πράξη. Ενώ οι συνάδελφοι μας εξαθλιώνονται καθημερινά, αυτοί μένουν ακόμα και τώρα πιστοί στα κομματικά τους γραφεία.
Μέσα από τις συναντήσεις του Σωματείου μας στα Υπουργεία και με τις ανακοινώσεις μας, αποδειχθήκαμε κατά κοινή ομολογία οι πλέον σκληροί συνομιλητές απέναντι στην Κυβέρνηση , προασπίζοντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Τώρα, κάνοντας ακόμα ένα βήμα, δείχνοντας ακόμα μια φορά πως ότι λέμε το εννοούμε, αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας το κεφάλαιο ΔΑΚΕ. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στην απαίτηση του συνόλου των συναδέλφων για ενότητα και προοπτική  στην πράξη και όχι στα λόγια.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την νέα κίνηση
¨ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ¨
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.