DEFEA 2023: Η MBDA ενισχύει τη συνεργασία της με την ελληνική αμυντική βιομηχανία για τις φρεγάτες FDI

Με την ευκαιρία της έκθεσης DEFEA 2023, η MBDA συνεχίζει τις συμβάσεις με ελληνικές εταιρείες στο πλαίσιο του προγράμματος βιομηχανικής συνεργασίας της που συνδέεται με την προμήθεια των Φρεγατών FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρει η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Μετά από προηγούμενες συμβάσεις που υπογράφηκαν, ιδίως κατά την έκθεση EURONAVAL 2022, η MBDA συνεργάζεται πλέον με την AKMON S.A και την MILTECH HELLAS SA για την παραγωγή ηλεκτρονικού εξοπλισμού και καλωδίων και με την SSA S.A για δραστηριότητες ολοκλήρωσης των FDI.

Επιπλέον, η MBDA υπέγραψε πρόσφατα άλλη μια σύμβαση με την SSA S.A – σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Αθηνών (ΕΜΠ) – σε διάφορους τομείς αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Εκτός από αυτές τις αρχικές συμβάσεις, και ως μέρος της πρωτοβουλίας «R&D Booster» στην Ευρώπη, η MBDA επιδιώκει να αναπτύξει πρόσθετα έργα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) για να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της συνεργασίας της με Έλληνες εταίρους. Στόχος είναι η ενσωμάτωσή τους στην εφοδιαστική αλυσίδα της MBDA από τις φάσεις έρευνας και μελέτης, οδηγώντας σε από κοινού εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών «Made in Greece» στην παγκόσμια αγορά.

Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: «Η φιλοδοξία μας στην Ελλάδα είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε γόνιμες συνεργασίες και να αυξήσουμε την τοπική συμμετοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εκτός από τις μεταποιητικές δραστηριότητες και ως μέρος της πρωτοβουλίας «R&D Booster», η MBDA προσβλέπει στην επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας της με Έλληνες βιομηχανικούς εταίρους για την περαιτέρω ανάπτυξη νέων προϊόντων που μπορούν να εισαχθούν από κοινού παγκοσμίως».

Οι νέες αυτές δραστηριότητες αποτελούν συνέχεια των πολυάριθμων συνεργασιών που έχουν ήδη δημιουργηθεί με αμυντικές εταιρείες στην Ελλάδα, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από περισσότερα από 25 χρόνια στο πλαίσιο διαφόρων συμβάσεων εξοπλισμού για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Στρατός).