Διευκρινίζονται τα «κακώς κείμενα» για τον καθαρισμό του οικοπέδου των ΕΑΣ στην Ελευσίνα – ΦΩΤΟ

Με επιστολή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, ο Ευάγγελος Γιδαράκος καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικινδύνων Αποβλήτων, διευκρινίζει τα όσα έχουν λεχθεί πρόσφατα για το πωληθέν οικόπεδο των ΕΑΣ στην Ελευσίνα και την αδρανοποίησή του.

Με επιστολή του, ο Καθηγητή Γιδαράκου, επιχειρεί να διευκρινίσει συγκεκριμένα ζητήματα, που κρίνονται αναγκαία για την πλήρη κατανόηση του ζητήματος και την αποφυγή παρανοήσεων και λανθασμένων συμπερασμάτων για τον καθαρισμό του οικοπέδου των ΕΑΣ στην Ελευσίνα.

Η επιστολή αυτή έρχεται έπειτα από πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το πωληθέν οικόπεδο των ΕΑΣ στην Ελευσίνα και την κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα, αλλά και τηνη επιστολή του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΑΣ κου Βασιλείου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιώτη Ρήγα.

Ειδικότερα, στην δικιά του επιστολή του προς τον ΑΝΥΕΘΑ, ο καθηγητής ξεκαθαρίζει την αρχική διαδικασία που έλαβε χώρα για την κατάθεση προσφοράς στον διαγωνισμό που είχαν διακηρύξει τα ΕΑΣ.

Στη συνέχεια αναφέρει πως παρά την εκπρόθεσμη κατάθεσης της πρώτης προσφοράς, τα ΕΑΣ ζήτησαν από το ίδρυμα του καθηγητή εκ νέου, την κατάθεση δεύτερης προσφοράς, η οποία ναι μεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη.

Έπειτα, στην επιστολή αποσαφηνίζεται πως εν τέλει ένα άλλο Ίδρυμα ανέλαβε το έργο «χωρίς την προκήρυξη καμιάς διαγωνιστικής διαδικασίας» το οποίο δεν έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και δεν «σε θέση να εγγυηθεί με έκδοση σχετικού πιστοποιητικού την καλή εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου».

Σε ότι έχει να κάνει με την  αναφορά του κ.Βασιλείου στην επιστολή του προς τον ΑΝΥΕΘΑ για το Πολυτεχνείο Κρήτης και το κόστος της προσφοράς που αυτό κατέθεσε, ο καθηγητής χαρακτηριστικά αναφέρει πως :

» Η υποβληθείσα εκ μέρους μας προσφορά δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμη με εκείνη, που αναφέρει ο κ. Βασιλείου, ως προς το είδος και το εύρος των προβλεπόμενων εργασιών. Ως εκ τούτου η όποια σύγκριση του αντίστοιχου κόστους αυτών είναι ατυχής, αν όχι παραπλανητική.»

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του καθηγητή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας :