Δίκη Άκη και τα «διόδια» των εξοπλισμών που δεν κλείνουν ποτέ

Στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών κάθεται σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος κι άλλα 18 άτομα, πρώην συνεργάτες του και μέλη της οικογένειάς του, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες που σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Και βέβαια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα ακουστούν για τον χώρο των εξοπλισμών και τα “διόδιά” ,τα οποία πολλοί υποστηρίζουν ότι ακόμη δεν έχουν “κλείσει”.

Ποια είναι τα “διόδια”; Μα τα διάφορα “σημεία ελέγχου” από τα οποία πρέπει να περάσει ένα πρόγραμμα για να εγκριθεί και να υλοποιηθεί . Και σε κάθε σημείο υπήρχε το ανάλογο αντίτιμο.

Το τραγικό είναι ότι ακόμη και σήμερα που όλα αυτά έχουν πια αποκαλυφθεί ,γραφτεί και ειπωθεί με όλες τις λεπτομέρειες, υπάρχει η ανησυχία ,η υποψία και για πολλούς η βεβαιότητα ότι στον χώρο των εξοπλισμών δεν έχουν αλλάξει και πολλά! Και ότι “διόδια” εξακολουθούν να υπάρχουν! Θα είναι τραγικό αν αυτή η αίσθηση επιβεβαιωθεί!

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν έχει γίνει επί της ουσίας για να εξαφανιστούν ,να ξεριζωθούν τα εναπομείναντα παράσιτα που πιθανόν ακόμη να υπάρχουν και να δραστηριοποιούνται . Ακόμη και το νομικό πλαίσιο που υπάρχει με τον νόμο Βενιζέλου φαίνεται ότι εξυπηρετεί -άθελά του και λόγω άγνοιας- τους επιτήδειους, που απλά …θα ανεβάσουν το αντίτιμο των “διοδίων”!

Το ζήτημα των εξοπλισμών πρέπει να αντιμετωπιστεί απ΄ όλα τα κόμματα σοβαρά και να βγει από την ατζέντα των αντιπαραθέσεων τους. Πρέπει τα κόμματα να βρουν έναν κώδικα συνεννοήσης που θα εξασφαλίζει ότι οι εξοπλισμοί της χώρας θα γίνονται “γρήγορα,καθαρά και φθηνά”. Να βρεθεί ένας τρόπος άμεσης επικοινωνίας και ένας τρόπος λήψης αποφάσεων που θα διαγράψει τα εμπόδια και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που δήθεν διασφαλίζουν την διαφάνεια, ενώ τελικά όπως αποδεικνύει η ζωή δίνουν χώρο στους “πονηρούς” να κρατάνε ανοιχτά τα “διόδια”.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανεμφάνιση Βασιλάκου λίγες ώρες πριν από τη δίκη Τσοχατζόπουλου

Ποια ονόματα λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τη φυλακή,για τις αποφάσεις των εξοπλισμών

Τι είπε ο Τσοχατζόπουλος για τα υποβρύχια μέσα από τη φυλακή στον Ν.Ευαγγελάτο

«Τορπίλες» Άκη για τα υποβρύχια,επίθεση στη Δικαιοσύνη, στο «κάδρο» βάζει τον Σημίτη