Duguay-Trouin: Εντάχθηκε σε υπηρεσία το νέο επιθετικό υποβρύχιο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Το νέο επιθετικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Barracuda, το Duguay-Trouin, εντάχθηκε σε υπηρεσία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 04 Απριλίου, ο αρχηγός του Marine Nationale.

Η Naval Group παρέδωσε το δεύτερο πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο τύπου Barracuda (SSN) στη γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) και στο γαλλικό ναυτικό (Marine Nationale) στις 28 Ιουλίου 2023 και από τότε έκανε θαλάσσιες δοκιμές.

Το προηγμένο Duguay-Trouin έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, είναι ικανό να εκτοξεύει πυραύλους cruise τύπου Missile De Croisière Naval – MdCN, αποτελεί το δεύτερο υποβρύχιο της κλάσης Barracuda που αναμένεται να αντικαταστήσει τα υποβρύχια κλάσης Ruby που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Σήμερα ανακοινώνω την ένταξη στην ενεργό υπηρεσία του Duguay-Trouin, του δεύτερου υποβρυχίου της κλάσης Suffren. Πιο γρήγορο, πιο ανθεκτικό, πιο ευέλικτο, πιο διακριτικό. Στα χέρια των πληρωμάτων μας, θα γίνει ένας εξαιρετικός μαχητής για μελλοντικές επιχειρήσεις», γράφει σε ανάρτησή του ο αρχηγός του γαλλικού ΠΝ.

Τα υπόλοιπα τέσσερα υποβρύχια της κλάσης Barracuda βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια Tourville, de Grasse, Rubis και Casabianca είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν μέχρι το 2030 και πρόκειται να εξυπηρετήσουν το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τη δεκαετία του 2060.

Τα υποβρύχια κλάσης Barracuda εξοπλίζονται επίσης με την τορπίλη F21 που παράγει η Naval Group και τον αντιπλοϊκό πύραυλο Exocet SM39 της MBDA.

Φωτογραφία Πολεμικό Ναυτικό Γαλλίας