ΕΑΣ: Κι όμως υπάρχουν ευκαιρίες για να ζήσει η αμυντική βιομηχανία

Μπορείς να το πεις και “αποστολή αυτοκτονίας”. Το να αναλαμβάνεις τη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων δεν είναι διόλου εύκολη δουλειά. Ωστόσο στην τελετή παράδοσης παραλαβής που έγινε στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στην Ηλιούπολη υπήρχε αισιοδοξία.

Οι απελθόντες πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κύριοι Δεμίρης και Χριστογιάννης ,είναι αλήθεια ότι το πάλεψαν το θέμα με ιδιαίτερη επιτυχία , έχοντας απέναντί τους την τρόϊκα και τους “πρόθυμους του εσωτερικού”! Οι τελευταίοι όπως μας θύμισε ο κ.Δεμίρης ήταν πιο τροϊκανοί από τους τροϊκανούς για το κλείσιμο των ΕΑΣ. Τα οποία κρατήθηκαν όρθια, έπιασαν όλους τους στόχους που τους είχαν τεθεί και μενει σε εκκρεμότητα το κλείσιμο δύο εργοστασίων. Κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι δεν δέχονται.

Οι “νέοι” έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια. Και ο νέος πρόεδρος Θεόφιλος Βασιλείου ,αλλά και ο Επίτιμο Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος είπαν στις ομιλίες τους ότι “υπάρχει μέλλον”. Αυτό πιστεύει και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων οι οποίοι είναι έτοιμοι να συνδράμουν,όπως έκαναν πάντα. Καλό είναι να το κατανοήσουν και οι ελάχιστοι που “παραπονέθηκαν” για την τελετή παράδοσης -παραλαβής και τα ελάχιστα…καναπεδάκια που υπήρχαν στον πρόχειρο μπουφέ. Από άλλα και από άλλους “μπήκαν μέσα” τα ΕΑΣ.

Ευκαιρίες υπάρχουν. Τα ΕΑΣ έχουν πάρει παραγγελίες που τους επιτρέπουν να κρατήσουν το κεφάλι έξω από το νερό και να μην πνιγούν. Η ποιότητα των προϊόντων που παράγουν είναι εξαιρετική και αυτό που μένει να γίνει είναι να βρεθούν όσο περισσότερες δουλειές γίνεται. Και οι ελληνικές ΕΔ έχουν τεράστιες ανάγκες, αλλά και στο εξωτερικό υπάρχουν συμβόλαια που τα ΕΑΣ μπορούν να διεκδικήσουν.

Υποθέτουμε ότι η κυβέρνηση θα βάλει “πάγο” σ΄ όσους γραφειοκράτες και αριθμολάγνους του υπουργείου Οικονομικών επέμεναν στο κλείσιμο των ΕΑΣ. “Πρώτη φορά Αριστερά” με τέτοιες απόψεις δεν υπάρχει.

Διαβάστε ακόμη:

Ο γγ του ΥΠΕΘΑ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά εφημερίδας που τον εμπλέκει με Α.Ω

Πόσα από τα 42 «εξοπλιστικά» που εγκρίθηκαν τον Ιουλίο προχωρούν; Το θέμα στη Βουλή