Εμπλοκή της στρατιωτικής δικαιοσύνης για τους εξοπλισμούς ζητά ο Κακλαμάνης

Συντονισμό της  πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης με την Στρατιωτική για την διερεύνηση σκανδάλων που εμπλέκονται με τους εξοπλισμούς ζητά ουσιαστικά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ Αβραμόπουλο. Και αφού επισημαίνει απουσία ενημέρωσης επ αυτών ζητά να μάθει τι ενέργειες έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο από πλευράς διοικητικής έρευνας όσο και δικαστικής.

Πάντως όπως έχει δημοσιεύσει το Onalert η στρατιωτική δικαιοσύνη έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Ο Δημοσθένης Μπακόπουλος μετά απ΄ όσα είπε στην συνέντευξή του στο Onalert κλήθηκε από τον εισαγγελέα του στρατοδικείου για να καταθέσει.
 
 
Συγκεκριμένα στην Επίκαιρη Ερώτηση ο κ. Α.Κακλαμάνης αναφέρει:

<<Το Πανελλήνιο παρακολουθεί την εντυπωσιακή δραστηριότητα της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης για τη διερεύνηση υποθέσεων προμηθειών εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεών μας, τη συγκέντρωση αποδεικτικού υλικού εγκληματικής δράσης προμηθευτών, μεσαζόντων, ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών και πολιτικών υπαλλήλων μέχρι και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, άλλοι των οποίων έχουν προφυλακιστεί ενόψει της δίκης τους και άλλοι έχουν, ήδη, καταδικαστεί.
Εντύπωση, όμως, προκαλεί η απουσία πάσης ενημέρωσης σχετικώς με διενεργούμενες τυχόν διοικητικές έρευνες ή και άμεση ενεργοποίηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, όταν τα ενεχόμενα πρόσωπα (πολλοί ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί μέχρι και αρχηγών Γενικών Επιτελείων) και τα διερευνούμενα ή στοιχειοθετηθέντα, ήδη, αδικήματα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της.
Κατόπιν αυτών:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
 
Εάν έχει συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να συντονιστεί η συνεργασία της Στρατιωτικής με την πολιτική και ποινική δικαιοσύνη, για την πλήρη διερεύνηση και στοιχειοθέτηση των διαπραχθέντων εγκλημάτων και των δραστών και συμμετόχων τους>>.