27 εκατομμύρια για να μιλά το ΠΝ με… κινητά – Τα περίεργα του εξοπλιστικού προγράμματος

Ένα από τα πολλά εξοπλιστικά προγράμματα που πέρασαν από την επιτροπή της Βουλής πριν απο μερικές ημέρες ήταν κι αυτό της λεγόμενης “στρατιωτικής κινητής τηλεφωνίας”. Πρόκειται για ένα σύστημα επικοινωνιών το οποίο αφορά στο ΠΝ και είχε ξεκινήσει το 2002.

Πρόκειται για το τηλεπικοινωνιακό σύστημα ΑΙΓΕΑΣ.

Δώδεκα χρόνια μετά με την τεχνολογία να το έχει ξεπεράσει κατά πολύ είναι λογικό να προκαλεί ερωτήματα η επαναφορά του σε λίστα υλοποίησης . Μια επαναφορά που υπολογίζεται στα 27 εκατομμύρια ευρώ!

Για ποιο λόγο;

Είναι αλήθεια ότι με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο (6/2011) είχε απορρίψει ένταλμα πληρωμής 3,5 εκατομμυρίων και γιατί;

Την εποχή των δορυφόρων ποιος ενδιαφέρεται για …κινητή τηλεφωνία; Έστω και στρατιωτική. Η οποία προϋποθέτει “κρυπτοσυσκευές” για να είναι ασφαλείς οι επικοινωνίες. Κι επειδή όπως μαθαίνουμε οι κρυπτοσυσκευές που είχαν αγοραστεί δεν ήταν συμβατές με το NATO  και  είχαν απορριφθεί από την ΕΥΠ το προγραμμα “κόλλησε”.

Στο μεταξύ η τεχνολογία “΄έτρεξε” και όλα αυτά ξεπεράστηκαν.

Το γεγονός της επαναφοράς του προγράμματος δεν έγινε κατανοητό από τα μέλη της επιτροπής της Βουλής ενώπιον και παρουσιάστηκαν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι διευκρινήσεις για την αναγκαιότητα του προγράμματος αναμένονται.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια είναι τα σημαντικότερα εξοπλιστικά που «πέρασε» ο Αβραμόπουλος και πόσο κοστίζουν

«Πακέτο» 42 εξοπλιστικών προγραμμάτων «πέρασε» από τη Βουλή!

Εξοπλισμοί: Τι περνάνε σήμερα από τη Βουλή ποιοι «τρέχουν» και ποιοι «διστάζουν»