Εμφανίστηκε ο Ζαγιάτ για τους TOR μέσω επιστολής!

Επιστολή βόμβα από τον βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση των Tor M1 Φουάντ αλ Ζαγιάτ. Ο επιχειρηματίας με επιστολή που έστειλε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις ελληνικές δικαστικές αρχές για τις μίζες και τη διακίνηση μαύρου χρήματος που ερευνώνται.

Ο Ζαγιάντ διώκεται από τις ελληνικές αρχές ως βασικός υπεύθυνος για τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Με την επιστολή του ζητά άρση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του και υποσχεται συνεργασία.

Αρνείται κάθε σχέση και προσωπική επαφή με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και “δίνει” λογαριασμό που έχει στον Λίβανο μάρτυρας της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου .

Ποιος είναι

Ο Ζαγιάντ είναι γνωστός για το πάθος του για τον τζογο. Ιδιαίτερα ευτραφής έχει τα παρατσούκλια του
«χοντρού» ή «φάλαινας» (ένα προσωνύμιο που στην αργκό των καζίνο αποδίδεται στους μανιώδεις τζογαδόρους), του οποίου η εταιρεία με την επωνυμία Drumilan φέρεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου Νικόλαο Ζήγρα, στη μεταφορά των μιζών για τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1.
Γεννημένος στις 24 Αυγούστου του 1941 στη Δαμασκό, ξεκίνησε σπουδές στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το πτυχίο του, καθώς αποβλήθηκε μαζί με άλλους συμφοιτητές του για πολιτικούς λόγους μετά από παρέμβαση της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών του τότε Συριακού καθεστώτος, είναι παντρεμένος από το 1973 και έχει τέσσερα παιδιά και έξι εγγόνια, διαθέτει Συριακή, Λιβανέζικη και Πορτογαλική υπηκοότητα και μιλάει πέντε γλώσσες (Αραβικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά και Ισπανικά).