Εμίρηδες στην ΕΑΒ; «Όνειρο και πάει» η συντηρηση των Mirage 2000-9 από τα ΗΑΕ

Πριν συμπληρωθεί εβδομάδα από τις “πληροφορίες” που δημοσίευσε “ειδική” υποτίθεται ιστοσελίδα για τους εξοπλισμούς και τον Νοσστράδαμο ήρθε η ηχηρή διάψευση από την ίδια την ζωή.

Η πληροφορία που είχε δημοσιευθεί χωρίς ποτέ -ευτυχώς- ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να την “πάρει επάνω” του ανέφερε ότι τα ΗΑΕ συμφώνησαν να αναθέσουν στην ΕΑΒ την συντήρηση των μαχητικών αεροσκάφων τους Mirage 2000-9. Είχαμε εκφράσει την ευχή να είναι πράγματι αληθινή η πληροφορία και να επαληθευτεί η ιστορία που δημοσίευσε η “ειδική” ιστοσελίδα. Και γράφαμε ότι θα ήταν απίθανο να αγνοήσουν τα ΗΑΕ την πανίσχυρη δική τους βιομηχανία την Mubadala για χάρη της ΕΑΒ.

Δυστυχώς έτσι είναι.

Όπως σημειώνει το defence-point σε ρεπορτάζ του:

“Ποια ήταν όμως η εταιρία που φαίνεται να μπαίνει στον δρόμο της ΕΑΒ για την εξασφάλιση έργου που θα αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης των μαχητικών αεροσκαφών των ΗΑΕ; Η χώρα διαθέτει τα αμερικανικά F-16 Block 60/62 της Lockheed Martin και Mirage 2000-9 της γαλλικής Dassault Aviation.
Η εταιρία που εξασφάλισε το συμβόλαιο είναι η Ammroc, η οποία ανήκει στη Mubadala και ανέλαβε να παράσχει επισκευαστικό έργο και συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών, μεταφορικών αεροσκαφών, ολόκληρου του αεροπορικού στόλου δηλαδή, σε ένα συμβόλαιο ύψους 200 εκατομμυρίων ντίρχαμ (το τοπικό νόμισμα), δηλαδή ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια”.

Δεν χρειαζόταν βέβαια και πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι η “είδηση” ήταν απ΄ αυτές που “γεννιούνται” στον εγκέφαλο όσων ακολουθούν το δόγμα “μην αφήνεις ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία”. Αν υπήρχε πράγματι προοπτική να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία είναι βέβαια ότι ο Πάνος Καμμένος θα το είχε ανακοινώσει.

Διαβάστε ακόμη:

Τα Mirage 2000-9 και η ΕΑΒ – Λογικές απορίες και ανησυχίες για «σωτήριες» στα λόγια λύσεις