Ένταση κατά Γεννηματά από τους εργαζόμενους στην αμυντική βιομηχανία -ΒΙΝΤΕΟ

Μικροένταση ξέσπασε έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, οι οποίοι επιμένουν να συναντήσουν τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ειδικότερα αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά σχετικά με το ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ που ήταν συγκεντρωμένοι απ’ εξω ζήτησαν από την κ. Γεννηματά απαντήσεις.


Η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε «Εμμένουμε στην πρότασή μας, τα υπόλοιπα θα τα δούμε». Η πρόταση αφορά στο να παραμείνουν 500 εργαζόμενοι και 300 να αποχωρήσουν είτε με πρόωρη συνταξιοδότηση ή με εθελούσια έξοδο.

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι «γιούχαραν» την Φώφη Γεννηματά αφού η απάντησή της δεν τους κάλυψε, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικροένταση.

Άνδρες των ΜΑΤ προστάτευσαν την αναπληρώτρια υπουργό η οποία αναχώρησε ενώ οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Είμαστε σε κοινή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών για τα ΕΑΣ και έως την Παρασκευή θα έχουμε την απάντηση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται σύσκεψη του κ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, για τη ΛΑΡΚΟ.