Aν και στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία τα τουρκικής κατασκευής UAV TB2 Bayraktar έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση της ρωσικής εισβολής, η χρήση τους υποβαθμίστηκε γρήγορα και «εξαφανίστηκαν» από το πεδίο της μάχης.
Ωστόσο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα TB2 Bayraktar για να επιτεθούν σε ένα ρωσικό περιπολικό σκάφος στη Μαύρη Θάλασσα.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου από την Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. Ουκρανικά στρατεύματα πληροφοριών εντόπισαν το ρωσικό σκάφος κοντά στον προσωρινά κατεχόμενο οικισμό του λιμανιού Zaliznyi στην περιοχή της Χερσώνας.
Χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο ακριβείας, έπληξαν και κατέστρεψαν το σκάφος. Η υπηρεσία ανέφερε ότι και τα πέντε μέλη του ρωσικού πληρώματος σκοτώθηκαν στην επίθεση.
Οι Ουκρανοί χειριστές χρησιμοποίησαν ένα πυρομαχικό τύπου MAM-C/L με καθοδήγηση λέιζερ που εκτοξεύτηκε από το τουρκικής κατασκευής drone TB2 Bayraktar.
Tα τουρκικά drones χρησιμοποιούνται κυρίως για αποστολές αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών στο νότο και πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, και Ουκρανοίαξιωματούχοι εξηγούν ότι χρησιμοποιούνται «με φειδώ» για επιθέσεις, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος αναχαίτισης και καταστροφής τους από τις ρωσικές δυνάμεις.
