Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου 2025, ασκήσεις προσγείωσης αεροσκαφών, όπως Rafale, Jaguar και C-130, από τον αυτοκινητόδρομο Ganga, της περιοχής Uttar Pradesh, στην βόρεια Ινδία.
Η άσκηση έχει ως στόχο να δοκιμάσει την ικανότητα του αυτοκινητόδρομου να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικός διάδρομος προσγείωσης για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή σε περίπτωση πολέμου. Επίσης, η περίοδος που πραγματοποιείται η άσκηση μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, καθώς οι εντάσεις με το Πακιστάν έχουν αυξηθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Κασμίρ, για την οποία το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ.
Ο αυτοκινητόδρομος Ganga είναι ο πρώτος στην Ινδία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αποστολές κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας.
Οι ασκήσεις περιελάμβαναν αεροσκάφη Rafale, Su-30, MiG-29, Jaguar, Mirage 2000, ελικόπτερα Mi-17 αλλά και μεταγωγικά C-130 και AN-32, σε χαμηλές πτήσεις και προσγειώσεις / απογειώσεις υπό όλες τις συνθήκες φωτισμού.
Δείτε βίντεο:
Φωτογραφία αρχείου
