Εξοπλιστικά: Επιστρέψτε τα “κλεμμένα» για να μειώσετε την ποινή φυλάκισης!

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή, όπου ζητά μεταξύ άλλων τα κλεμμένα από τους εξοπλισμούς

Με μια γενικότερη ρύθμιση που αφορά «όποιον κατά το κατηγορητήριο ζημίωσε δημόσιο ή Νομικά Πρόσωπα», με κέρδος την αισθητή μείωση της ποινής του, το υπουργείο Δικαιοσύνης υπολογίζει ότι θα  μπουν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 1,5 ως 2 δισ. ευρώ.

Από τη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν πρόσωπα που μας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν, για «τρανταχτές» υποθέσεις όπως είναι αυτή του μεγαλοεπιχειρηματία και τραπεζίτη Λ. Λαυρεντιάδη, της Energa, της εταιρίας που δεν απέδωσε ως όφειλε ΕΕΤΗΔΕ ύψους 250 εκ. ευρώ, αλλά και των Εξοπλιστικών.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου θα μπορούσαν να υπαχθούν στη ρύθμιση με εξαίρεση τον ίδιο τον  Ακη, γιατί είναι πρώην Υπουργός, καθώς μια σειρά πρώην και νυν δημοσίων λειτουργών εξαιρούνται της ρύθμισης. Συγκεκριμένα, από τη ρύθμιση εξαιρούνται πρόσωπα τα οποία κατά την τέλεση της πράξης ήταν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

(φωτογραφία αρχείου)