«Έρχονται…»: Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την άφιξη των Rafale [vid]

Με αφορμή την επικείμενη άφιξη των πρώτων «ριπών του ανέμου» όπως μεταφράζεται στα ελληνικά το Rafale, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε ένα βίντεο στα social media, που το συνοδεύει με την λέξη «Έρχονται…».

Όπως πληροφορείται το OnAlert, τα γαλλικά μαχητικά θα φτάσουν στη χώρα μας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιήσουν συμβολικό «πέρασμα» πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την αεροπορική βάση της Τανάγρας και την 114 Πτέρυγα Μάχης, για την έναρξη της εκδήλωσης για την επίσημη υποδοχή τους, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η αγορά των Belharra και Rafale θα γίνει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έγινε η προμήθεια των 18 πρώτων γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών πριν από έναν χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, οι συμβάσεις προμήθειας των τριών φρεγατών και των έξι μαχητικών θα περιλαμβάνεται σε έναν νόμο πλαίσιο που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Νωρίτερα οι συμβάσεις, θα υποβληθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δείτε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού: