Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα ΕΑΣ. «Απαξιώνουν για να ξεπουλήσουν»

Πορεία στο Υπουργειο Οικονομικών  έκαναν σήμερα  περίπου 600 εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ-πρωην ΠΥΡΚΑΛ -ΕΒΟ) από όλα τα εργοστασια της κρατικής εταιρίας. Το ζήτημα που τους απασχολεί είναι π΄ραν του ότι είναι απλήρωτοι και η εταρία έχει ΄΄τρύπα» 9 εκ. ευρώ μεχρι το τέλος του έτους, είναι η αδιαφορία , όπως καταγγέλουν, της κυβέρνησης για το τι θα κάνει η εταιρία μεχρι να ιδιωτικοοιηθεί! Δηλαδή , λένε, ναι μεν αποφάσισαν να την αποκρατικοποιήσουν ( όλη πιά και όχι ποσοστό) αλλά για το πως θα στηριχθεί, πως θα τα βγάλει πέρα αυτούς τους 3,4,5,6 μήνες μέχρι αυτό να γίνει, ΟΥΔΕΝ!
 
Κοβει η ΔΕΗ το ρεύμα!
 
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα – πάντα πέραν των μισθών τους: Π.χ η ΔΕΗ  ζητάει λεφτα που της οφείλει η εταιρία και κανείς δεν ασχολείται… Με χίλιες προσπάθειες τα ΕΑΣ πήραν παραταση 20 ημέρες και μετά όι διακόπτες θα πέσουν…. Χώρια τα πιστοποιητικά ενημερότητας που δεν δίνονται, χώρια, χώρια, χώρια….
 
Η διευθύντρια αντί του Υπουργού!
 
Το Υπουργείο Αμυνας χρωστάει στα ΕΑΣ από συμβάσεις 5-6 εκ. ευρώ αλλά καμία κίνηση πληρωμής περαν μιας (αόριστης) υπόσχεσης του κ. Πανου Παναγιωτόπουλου ότι θα κάνει ό,το μπορει να τα πάρουν ….Ακόμα και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που ήταν στην συνάντηση προ ημερών απογοητεύτηκαν, όπως λένε συνάδελφοί τους….Αλλά και τα 5-6 εκ ναι πάρουν  η τρύπα των 9 εκ παραμένει….
Σήμερα οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δουν τον αν.Υπουργό Οικονομικών κ Σταικούρα αλλά ….τζίφος! Τους είδε η διευθύντρια του Γραφείου του που τους είπε πώ μόνο 2 εκ υπαρχουν στο ταμείο των ΔΕΚΟ αλλά χωρίς άνωθεν έγκριση »δεν υπάρχει εκταμίιευση»… Κια όταν λέμε άνωθεν οι εργαζόμενοι κατάλαβαν …την τρόικα!Πήραν πάντως την υπόσχεση ότι ο κ Σταικούρας θα τους δεί σε 2-3 ημέρες..
Mήπως θέλουν την απαξίωση για ξεπούλημα;
 
Αυτό που έχουν αρχίσει να πονηρεύονται οι εργαζόμενοι είναι ότι κάποιοι στην κυβέρνηση αφήνουν την εταιρία να ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ μέχρι να ιδιωτικοποιθεί και ετσι να ΠΩΛΗΘΕΙ »μπίρ παρά»!!!
Είναι έτσι; μπορεί να ρωτήσει κάποιος καλόπιστος. »ΤΑ ΈΡΓΑ ΘΑ ΔΕΊΞΟΥΝ» απαντουν οι εργαζόμενοι  που αύριο Τετάρτη έχουν συσκέψεις και διαβουλευσεις για την κατασταση, ενώ αμέσως μετα θα ποροχωρησουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις!