Ερωτήματα για τα ΑΩ της SONAK – Παιδικός σταθμός για το στρατό αξίας 575 χιλιάδων

Παιδικός σταθμός αξίας 575.165 ευρώ για τον στρατό!!! Είναι από “χρυσάφι”; Και πόσα τετραγωνικά είναι αυτός ο παιδικός σταθμός; Μην βιαστείτε να μιλήσετε για υπερβολές γιατί όπως θα διαπιστώσετε το ποσό αναγράφεται στο έγγραφο της Γενικής Διευθύνσης Εξοπλισμών και αφορά στην εταιρεία SONAK, για την οποία ασκήθηκαν την περασμένη Πέμπτη ποινικές διώξεις.

Στο έγγραφο αναφέρεται:

Πρόκειται για αντισταθμιστικά ωφέλη για την αγορά των ελικοπτέρων NH 90 τα οποία έχουμε αρχίσει να παραλαμβάνουμε με τραγική καθυστέρηση.

Οι υποδομές του ΓΕΣ που αναφέρονται όπως μάθαμε αφορούν στην κατασκευή παιδικού σταθμού για το προσωπικό του ΓΕΣ. Η τιμή ωστόσο μοιάζει πολύ υψηλή.

Και δεν είναι μόνο αυτό .

Μια σειρά εγγράφων της ΓΔΕ τα οποία αφορούν Α.Ω και απευθύνονται στην SONAK δημιουργούν μια σειρά ερωτημάτων που θα πρέπει κάποιος να τα απαντήσει.

Και υπάρχουν και άλλα έγγραφα και αποφάσεις που προκαλούν απορίες γενικότερα. Όπως το παρακάτω που έχει να κάνει με την γερμανική KMW και τα άρματα μάχης Leopard, αγορά που επίσης είχε περάσει από τον όμιλο Λιακουνάκου.

Το εγγραφο που ακολουθεί αναφέρεται σε πρόγραμμα κατασκευής ομοιομάτων αρμάτων μάχης και όπως προκύτει από τα ποσά ο συντελεστής που έχει επιλεγεί είναι ο ανώτερος που σημαίνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα με “μεγάλη εγχώρια παραγωγή”. Ποια είναι όμως η ελληνική εταιρεία που ανέλαβε το έργο των 4.218.000 δεν αναφέρεται. Και αυτό προκαλεί ερωτήματα . 

Αυτά προς το παρόν .Υπάρχουν κι άλλα για τα οποία θα επανέλθουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι η SONAK για την οποία διώκονται 19 άτομα και γιατί είχαν παραιτηθεί αξιωματικοί

Η ΓΔΕ είχε επαναπιστοποιήσει την SONAK πριν ένα μήνα

Τι απαντά Λιακουνάκος και SONAK για τις ποινικές διώξεις