Eurofighter: Ξεκίνησε η παραγωγή της τελευταίας παρτίδας αναβαθμισμένων μαχητικών για την Luftwaffe [pics]

Η Airbus Defence ανακοίνωσε στις 13 Ιουνίου 2023, ότι ξεκίνησε την τελική συναρμολόγηση του πρώτου από τα 38 νέα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter για την γερμανική Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο του προγράμματος Quadriga.

Η σύμβαση ανάμεσα στην εταιρεία και την γερμανική κυβέρνηση υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2020 και περιλαμβάνει την παράδοση 30 μονοθέσιων Eurofighter και 8 διθέσιων. Τρία από τα αεροσκάφη θα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες εγκαταστάσεις δοκιμών ως Δοκιμαστικό Αεροσκάφος για περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος Eurofighter.

Τα νέα αεροσκάφη Eurofighter Tranche 4 από το πρόγραμμα Quadriga θα έχουν αναβαθμίσεις και ενημερώσεις στο λογισμικό και στα ραντάρ AESA E-Scan MK1. Το E-Scan MK1 θα είναι τα πρώτα ραντάρ της σειράς AESA για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Airbus, τα μαχητικά θα παραδοθούν στην Luftwaffe ως το 2030. «Στην τοποθεσία μας στο Manching κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας, ξεκινήσαμε επίσημα την τελική συναρμολόγηση 38 νέων Eurofighter για την Luftwaffe στο πλαίσιο της σύμβασης Quadriga. Η Airbus θα παραδώσει 30 μονοθέσια και 8 διθέσια έως το 2030», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας στο Twitter, η οποία περιλαμβάνει και μία φωτογραφία από την διαδικασία συναρμολόγησης του μαχητικού.

Με πληροφορίες από: aviacionline.com