Ευρωπαϊκή Άμυνα: «Το ταξίδι τώρα αρχίζει» λέει ο Αβραμοπουλος

 “Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν σηματοδοτεί το τέλος για το «ταξίδι της άμυνας», όπως ονομάστηκε, αλλά την αρχή για ένα νέο μέλλον στην Ευρωπαϊκή άμυνα”, υποστήριξε στην ομιλία με την οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδριου “Ερευνα και Τεχνολογία 2013”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 “Οι ισχυρότερες δυνατότητες της ευρωπαϊκής άμυνας είναι ύψιστης σημασίας για όλους μας και η Έρευνα και Τεχνολογία βρίσκονται στον πυρήνα ενίσχυσης της δυνατότητάς μας να ανταποκριθούμε. Πάνω απ’ όλα, η διευρυμένη συνεργασία στον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας αξίζει την επιπλέον προσπάθεια, καθώς αποτρέπει την επικάλυψη των εθνικών επενδύσεων και οδηγεί σε οικονομίες κλίμακος. Αυτό αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, από την 1η Ιανουαρίου 2014” τόνισε ο ΥΕΘΑ πρσθέτοντας:

“Προσδοκώντας απτά αποτελέσματα από το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχετικά με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, η Προεδρία μας θα εστιάσει επίσης σε αυτό το ζήτημα. Είναι σημαντικό για εμάς να διασφαλιστεί η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες λειτουργούν εντός του πλαισίου της αγοράς άμυνας και ασφάλειας της Ε.Ε”.